Chevrolet Corvette vernoemd naar een oorlogsschip, zegt u? Corvette is een Frans woord dat wordt gegeven aan (nautisch, opgetekend) een oorlogsschip met een plat dek uit de zeventiende en achttiende eeuw met een eenzaam aantal wapens; het plaatste zich naast onder een fregat; In de geavanceerde zeemacht, een zacht uitgerust en afgeschermd blauw water oorlogsschip, kleiner dan een fregat, geschikt voor trans-maritieme verplichtingen.

De meeste hedendaagse marines van de wereld herinneren zich oorlogsschepen voor de Corvette-klasse in hun armada’s. U herinnert zich misschien nog dat ROKS Cheonan (PCC-772) in het nieuws een Zuid-Koreaanse Pohang-klasse Corvette was van de Republic of Korea Navy (ROKN), aangeklaagd in 1989. Op 26 maart 2010 brak het in tweeën en zonk dicht bij de oceaanrand met Noord-Korea. De Noord-Koreaanse torpedo van een aanvalsonderzeeër werd beschouwd als de reden voor het zinken.

In 1953 werkte de eerste van de voorbeeldige Corvettes met de hand in Flint, Michigan, vernoemd naar een veelgeprezen oorlogsschip van de klasse. Hoewel het een klassieke knaller was, kreeg hij te weinig brandstof met zijn 6-kamermotor, maar viel hij bijna langs de weg.

De introductie van de Chevrolet Corvette was misschien niet gebeurd als de oorlog er niet was geweest. U ziet dat staal in 1953 nog steeds moeilijk te verkrijgen was, waardoor de voertuigplanner op zoek ging naar een nieuwe gedachte. Er kwam een ​​veelbelovend nieuw item op de markt dat stevig was en zonder veel moeite tot een carrosserie kon worden gevormd. Ook begon een transformatie met de innovatie van glasvezel. De eerste Corvettes waren met de hand bewerkt met carrosserieën van glasvezel en standaard Chevrolet-onderdelen.

De 53 werd bestuurd met een Blue Flame 6-kamer vrachtwagenmotor die uiteindelijk te weinig vermogen kreeg voor de Corvette. Het kreeg een paar stappen om het een beetje op te krikken, een verbruik van drie duce en tegen 54 introduceerde een deel van de verkopers Paxton-supercharges.