Milan

Chevrolet Corvette vernoemd naar een oorlogsschip, zegt u? Corvette is een Frans woord dat wordt gegeven aan (nautisch, opgetekend) een oorlogsschip met een plat dek uit de zeventiende en achttiende eeuw met een eenzaam aantal wapens; het plaatste zich naast onder een fregat; In de geavanceerde zeemacht, een zacht uitgerust en afgeschermd blauw water oorlogsschip, kleiner dan een fregat, geschikt voor trans-maritieme verplichtingen.

De meeste hedendaagse marines van de wereld herinneren zich oorlogsschepen voor de Corvette-klasse in hun armada’s. U herinnert zich misschien nog dat ROKS Cheonan (PCC-772) in het nieuws een Zuid-Koreaanse Pohang-klasse Corvette was van de Republic of Korea Navy (ROKN), aangeklaagd in 1989. Op 26 maart 2010 brak het in tweeën en zonk dicht bij de oceaanrand met Noord-Korea. De Noord-Koreaanse torpedo van een aanvalsonderzeeër werd beschouwd als de reden voor het zinken.

In 1953 werkte de eerste van de voorbeeldige Corvettes met de hand in Flint, Michigan, vernoemd naar een veelgeprezen oorlogsschip van de klasse. Hoewel het een klassieke knaller was, kreeg hij te weinig brandstof met zijn 6-kamermotor, maar viel hij bijna langs de weg.