De ware betekenis van het huwelijk is liefde. Met liefde bedoel ik niet alleen wat we voelen, maar ook wat we doen. Liefde als een gevoel is erg zwak, een op en neer gaande achtbaan – Liefde is een actie! Om het de ultieme kracht te laten worden en om ons de ware betekenis van het huwelijk te laten herontdekken, moet liefde onvoorwaardelijk zijn. Je bent niet op zoek naar acceptatie of bevestiging. Je geeft jezelf aan een ander, niet vanwege hen, maar vanwege jouw waarden.

Ware betekenis van het huwelijk – the rainbow in your marriage

De ware betekenis van het huwelijk is het uiten van onvoorwaardelijke liefde aan een ander. Het is een onstopbare kracht die alles kan verdragen. Hoe vind je die? Je moet de kracht uit jezelf putten, niet op zoek naar bevestiging of acceptatie, alleen op zoek naar de mogelijkheid om liefde te tonen.

Een huwelijk moet elke dag gevierd worden en nog meer wanneer men bepaalde mijlpalen bereikt. De namen van sommige jubilea bieden een leidraad voor passende manieren om feest te vieren of traditionele geschenken voor echtparen om aan elkaar te geven; als er een feest is, kunnen deze door de gasten worden meegebracht of ook het thema of de versiering beïnvloeden.

Deze geschenken kunnen per land verschillen, maar sommige jaartallen hebben een gevestigde waarde die nu in de meeste landen voorkomt: 1e Papier, 5e Hout, 10e Tin, 15e Kristal, 20e China, 25e Zilver, 30e Parel, 40e Robijn, 50e Goud, 60e Diamant.

De traditie vindt wellicht haar oorsprong in het Duitsland van de Middeleeuwen, waar een echtpaar dat de 25e verjaardag van hun huwelijk overleefde, van haar vrienden en buren een zilveren krans kreeg om hen te feliciteren met het geluk dat het leven van het paar zoveel jaren had doen voortduren. Bij de viering van de 50e verjaardag kreeg de vrouw een krans van goud. Mettertijd breidde het aantal symbolen zich uit en de Duitse traditie ging geschenken toekennen die rechtstreeks verband hielden met elke fase van het huwelijksleven. Deze symbolen zijn in de loop van de tijd ook veranderd – in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld was de diamant een bekend symbool voor de 75e verjaardag, maar dit veranderde in de nu meer gebruikelijke 60e verjaardag nadat koningin Victoria’s 60 jaar op de troon op grote schaal werd gemarkeerd als haar diamanten jubileum.

Traditionele symbolen en geschenken per jaar…

Voor een eerste verjaardag moet een geschenk van papier worden gegeven, dit symboliseert de kracht die voortkomt uit een ineengevlochten verbinding van de afzonderlijke draden van het papier. Het is ook traditie om op deze datum de bovenste laag van je bruidstaart te eten.

Je cadeau hoeft niet duur te zijn; je kunt je man/vrouw een dagboek of plakboek geven om herinneringen aan jullie jubileum in op te schrijven of foto’s van gebeurtenissen in het afgelopen jaar in te plakken. Of je kunt een liefdesbrief schrijven en die in een lunchtrommel of werktas stoppen, of voor de grap een papieren spoor door het huis maken, waarbij elke aanwijzing naar de volgende leidt en uiteindelijk naar een paar gedrukte kaartjes voor een voorstelling of de bioscoop. Waarom versier je je romantische dinertafel niet met zelfgemaakte papieren bloemen en gebruik doyleys als tafelmatjes? Wees wel voorzichtig als je kaarsen aansteekt met al dat papier in de buurt!

Andere leuke ideeën

Andere leuke ideeën zijn bijvoorbeeld ansichtkaarten, een kalender, een tijdschriftabonnement, een legpuzzel, een speciaal boek of een kaart (misschien ergens waar jullie samen zijn geweest of een reis naar toe willen plannen)!

Een vijfde huwelijksverjaardag geschenk van hout moet worden gegeven aan deze mijlpaal te vieren, hout is sterk en duurzaam en moet symbolisch zijn voor de kracht die je huwelijk heeft.

Jullie kunnen samen een boom planten, in jullie tuin of misschien in een park of kerk die speciaal voor jullie beiden is. Kies een plant of boom die iets voor jullie betekent, misschien een groenblijvende of een vuurrode esdoorn – iets dat vooral jullie liefde voor elkaar vertegenwoordigt. Jullie kunnen romantisch dineren en eten uit houten manden en drinken uit houten kelken. Hout kan gemakkelijk en elegant gegraveerd of gebeeldhouwd worden in romantische vormen en figuren – misschien een persoonlijk gegraveerde plaquette met jullie namen en de datum of van jullie huisnaam of een familie welkomstbord.

De eerste belangrijke mijlpaal

het tiende huwelijksjaar – moet worden gevierd met een geschenk van tin of aluminium; dit geschenk zal de kracht en de schoonheid van de band tussen het paar weerspiegelen, dat na 10 jaar zal hebben geleerd samen te werken – een relatie die flexibel en toch duurzaam is, die kan worden gebogen zonder te worden gebroken.

Overweeg een geschenk als aandenken, gemaakt van een van beide materialen, zoals een fotolijst of een tuindecoratie – de stijl die u kiest zal natuurlijk afhangen van de hobby’s of persoonlijkheid van het echtpaar.

Misschien wat artistieke juwelen die het traditionele materiaal combineren met een diamant voor uw vrouw – of een blauwe saffier is de alternatieve moderne edelsteen voor een 10de verjaardag. Misschien vindt u zelfs een tinnen doosje dat u kunt geven; u kunt er een cd in doen met liedjes uit het jaar dat u getrouwd bent of een speciale foto.

Vijftienjarige jubilea moeten worden gemarkeerd door het geven van een kristal of een geschenk met kristallen thema’s; dit vertegenwoordigt de heldere en sprankelende liefde tussen twee mensen.

Een modern cadeau-idee van een horloge symboliseert de tijd die samen wordt doorgebracht met een ‘horlogekristal’ dat verwijst naar de doorzichtige glazen wijzerplaat. Een mooie kristallen vaas met bloemen, een wijnglas of een champagneglas is een perfect geschenk om te koesteren. Je zou een vleugje humor kunnen toevoegen en een kristallen bol kunnen kopen om je te helpen in de toekomst te kijken.

Je zou een romantisch diner voor twee kunnen organiseren tijdens een dagje weg met een eenvoudig tafelkleed en kristallen kandelaars, de kleuren van je huwelijk voor wat ‘brownie points’ en zelfs een gelijkaardig bloemstuk voor dat extra speciale tintje.

Het bereiken van het 20e huwelijksjaar is een enorme prestatie en moet worden gevierd door stil te staan bij de aangegane verbintenis. Het symbool voor deze mijlpaal is het geven van een geschenk van porselein, omdat dit aangeeft hoe elegant en delicaat liefde kan zijn.

Plan een leuke picknick in het park met porseleinen borden en kopjes die je bij de gelegenheidswinkel hebt gekocht, of nodig vrienden en familie uit en maak er een feest van, na 20 jaar heb je zeker het recht om iets te vieren.

Gebruik Chinese lantaarns als onderdeel van uw decoratie of ga naar china town voor een Chinese maaltijd en een avondje uit, het is heel waarschijnlijk dat uw rijst of noedels geserveerd zullen worden in een authentieke porseleinen kom.

Een paar leuke cadeau-ideeën zijn een Wedgewood porseleinen vaas of gebaksbord, of u kunt een klein geschenk of kaartjes voor een evenement kopen en dat in een porseleinen kopje of schaaltje aanbieden.

Dertigste huwelijksverjaardagen ook wel bekend als een parel jubileum moet worden zeer hoog in het vaandel van vrienden en familieleden als dit is een prachtige prestatie. Symbolisch voor een harde buitenkant en een zacht innerlijk is de parel het perfecte geschenk om een huwelijk te vertegenwoordigen dat 30 jaar heeft geduurd.

Een geschenk voor de dame zou een set mooie pareloorbellen, een halsketting of armband zijn. Er zijn verschillende soorten parels te overwegen klassiek wit, zwart Tahitiaans of delicaat roze – na 30 jaar zou een echtgenoot moeten weten welke het meest geschikt zal zijn. Misschien een parelmoeren schaal of vaas of kies gewoon een ander geschenk en verwerk een afbeelding van een parel in het ontwerp en de versiering.

Als u iets heel speciaals plant, zou u een reis kunnen regelen naar een exotische plaats die parelvisserij in zijn geschiedenis heeft, zoals Broome, WA. Als jullie trouwdatum tussen april/mei en september/oktober valt dan is dit de perfecte tijd, het is dan tijdens het droge seizoen – warme dagen, blauwe luchten, en veel schoon strand. Het is een multiculturele plaats met de parelindustrie die kolonisten van over de hele wereld aantrekt.

Een veertigste of robijnen huwelijksverjaardag is een heel bijzondere. Van robijnen wordt gedacht dat ze een eeuwige innerlijke vlam bevatten, een perfect symbool om te laten zien dat een 40 jaar lang huwelijk nog steeds levend en sterk is!

Als u een feest plant, zorg er dan voor dat u robijnkleurige versieringen en feestartikelen gebruikt, als u toespraken houdt en een toast uitbrengt, vraag dan of deze met robijnrode wijn kunnen worden gehouden in plaats van met de traditionele champagne.

Voor een meer informele aangelegenheid, misschien een picknick in het park, kies robijnrode plastic bekers en borden om te versieren en kies rode druivensap als uw zachte keuze naast rode wijn. Welke locatie of stijl van feest je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat het robijnrood terugkomt in al je decoraties, uitnodigingen, geschenken en feestartikelen.

De gouden verjaardag van het 50ste jaar is een van de meest verdiende die gevierd wordt, deze mijlpaal van een halve eeuw is een fantastisch statement!

Goud helemaal voor dit evenement, versier je feestlocatie met gouden glitter, gouden bloemen en middenstukken, ballonnen, kaarsen enz.

Als u in de VS bent en een echtpaar kent dat 50 jaar of meer getrouwd is, of net getrouwd is, kunt u hen een verjaardagsgroet of huwelijksfelicitatie laten sturen vanuit het Witte Huis.

In Australië zou je een uitstapje naar de Gold Coast of naar een goudmijn kunnen plannen – Sovereign Hill in Ballarat, VIC zou perfect zijn! Maak een uitstapje naar het museum en beleef een gouden avontuur.

Een geweldig cadeau voor deze verjaardag zou een groot album zijn, gevuld met foto’s en herinneringen aan 50 jaar huwelijk, beginnend met het huwelijk en met belangrijke gebeurtenissen en familiebijeenkomsten – je zou zelfs een gastenboek kunnen organiseren, zodat mensen kunnen tekenen en felicitaties kunnen schrijven.

Of u nu uw eerste of vijftigste huwelijksfeest viert, ik hoop dat dit artikel u helpt met cadeau-ideeën en het plannen van uw evenement. Gefeliciteerd!

Dagje uit tickets